#RTVV no es tanca. No ens callareu

Els trevalladors de RTVV ploren amb la desconexió

Els trevalladors de RTVV ploren amb la desconexió

“Lladres que entreu per Almansa no sou lladres de saqueig, que ens poseu la cova en casa i des d’ella governeu” Aquesta gran frase del grup Al Tall reflecteix el que avui passa al País Valencià i per extensió a Espanya. Ens governen desde fora. Ens posen la cova en casa i volen dirigir nos desde les seues cavernes. Però quan alguna cosa no la poden controlar, com passava els últims dies amb RTVV, la decideixen tancar siga com siga, canvien lleis, elaboren documents d’urgència, busquen un jutge on siga que els firme i executen com ho feien abans els sicaris franquistes. Aquesta trista nit del 28 al 29 de novembre de 2013 serà recordada per sempre per tots els valencians. Per tots els que l’hem viscuda en vela, amb el cor en el puny, amb ràbia, amb ganes de plorar, de cridar, i també per aquells que estaven dormint i que avui, quan s’han despertat han vist que Canal 9 s’apagava, o per aquells que estaven treballant i han tornat a les dues del migdia a les seves cases, han posat la tele per veure les notícies i han vist un canal en negre. Negre com la consciència dels que ens han portat a açò.

La BBC dona la noticia. Hem possat a Valencia al mapa.

La BBC dona la noticia. Hem possat a Valencia al mapa.

En aquest cas, no poden tirar la culpa a un govern anterior, perquè ells han estat governant ací durant 20 anys. No poden dir, encara que ho diuen, que es per motius econòmics, perquè primer si es així ells, com polítics i com a membres del consell d’administració de RTVV tenen la culpa i haurien de assumir la responsabilitat, segon, perquè es mentida que els treballadors no hagen volgut negociar com així va demostrar la sentència del TSJ. És més, varen oferir un projecte de viabilitat que seria el més barat d’Europa per a una televisió pública. Per cert, a tota Europa sols ha tancat la tele grega i la nostra. Tercer, perquè si es per que no hi ha diners, com els donen un permís retribuït a vora 1.500 persones per a que cobren sense treballar? Així es com sol·lucionen el problema?

La gent al plató

La gent al plató

Però no. Hem de parlar clar. El problema era que no volien aquest mitjà que, ara sí, era lliure, diguera les veritats i els deixara en evidència. Pareix ser que fins i tot alguns diputats del PP han dit a altres de l’oposició que encara que els treballadors s’hagueren oferit a trevallar gratis, la decisió ja estava presa. També han dit que els pareix vergonyos el que s’ha fet, però, han votat tots plegats per la disciplina del partit. Per que aquesta es la democràcia que tenim, ens donen una llista de gent per a votarlos, pensant qui seran els millors, però dona igual, després voten els que els diuen sense importarlos res, sols els seu seient.

Ahir, alguns diputats no pogueren entrar per la porta a RTVV, per eixa porta per on no fa tant de temps entraven amb tots els honors els corruptes del Gürtel i els corruptes que hi ha dins del PP i alguns dels quals també son diputats.

Císcar es queda sols a la roda de premsa.

Císcar es queda sols a la roda de premsa.

Els membres de la oposició, electes pel poble —no com Fabra, per cert, que va entrar quan un altre corrupte, Camps, se’n va tenir que anar— varen tenir que entrar per una finestra! Sí, per una finestra per a poder arribar al plató i donar la seva veu. Un plató que sols coneixien per la tele perquè com a diputats de l’oposició mai havien sigut convidats a eixa tele que manipulaven i esquilmaven els qui ara la tanquen. El mateix cas va passar amb la presidenta de les víctimes del metro. Hem vist com va entrar per la porta de darrere, corrents, com una delinqüent a una casa que MAI, li havia obert les portes i que ara, per suposat, tampoc ho feia. I mentres tant, els autèntics del.linquents estàn a sa casa, aquell directiu que va abussar de tres trevalladores, aquell ex alcalde de Torrevieja corrupte per el que sí han menejat cel i terra els del PP per a indultarlo, aquell Blasco que desviaba diners que anaven per a Haití, Nicaragua.. i que acabaven a pisos de luxe a Valencià…

Hem vist com la policia, ciutadans també valencians que ara li hauran d’explicar als seus fills que ja no veuran dibuixos en valencià, intentava amb nocturnitat i alevosia tancar les emisions en plena matinada. Els treballadors, valents i responsables, els ho varen impedir. Hem vist com han enviat a un pobre home, al ja famós Paco «Telefunken», a que fera el treball brut. Un home que es un electricista de barri, un ciutadà del carrer que volien posar com al Verdugo de Berlanga. Com un cap de turc. Però aquest home, vist el que va veure, aquell panorama desolador, aquelles llàgrimes. Es va oposar i va dir no “jo me’n vaig a casa i avui açò no es tanca, almenys no ara”. I que açò serveixca també de reflexió per als que han estat en Canal 9 i per als que estaràn quan torne. Sempre hi haurà gent que voldrà manipular, fer que siguem els executors dels seus interessos. Però ens hem de negar, tenim una consciència i un sentit comú, una formació que ens fa saber com s’han de fer les coses a un mitjà de comunicació. I no es baix la vara de mando de ningun cacique corrupte. De ningun botifler. Que, per aquells que no ho sapiguen, es el mot que es va emprar contra els felipistes o borbònics, partidaris de Felip V —aquell que està cap avall a Xàtiva— durant la guerra de successió espanyola. I que ara serveix com a mot per a tots aquells que van servir els interessos centralistes per damunt dels nostres. Per aquells que, com Fabra, i com abans, Zaplana, pensen tan sols en la seua trajectòria política i en el que cobraran quan estiguen desenvolupant algun alt càrrec a Madrid.

Son uns botiflers i uns lladrEros” perque ens volen furtar primer els nostres diners, cosa que venen fent des de fa molt, sinó miren els millions de la visita del Papa… segon, la nostra televisió, cosa que pensen que acaben d’aconseguir, tercer, la nostra llengua i la nostra cultura, quart, la nostra unitat com a poble, i quint, la nostra dignitat. Però, com deia Morera, no els eixirà gratis. Els ho farem pagar, siga com siga.

Avui han arribat reaccions de tot tipus, desde el “yo los entiendo” de Rajoy, aquell que ha manat aquest tancament, fins a unes paraules de suport del president de Catalunya on, per cert, aquesta barbaritat ni tan sols li passa a ningú, ni de dretes ni d’esquerres, pel cap: “A Catalunya tenim clar que açò no pot passar. Ha de haver una ràdio i una tele potents que, entre altres coses, han de tenir la funció de defendre la llengua catalana. Això s’hauria d’ampliar a tot el àmbit lingüístic comú i això implica al País Valencià”. Però, com sabeu, TV3 no es pot veure de forma lliure al País Valencià, es varen encarregar ja fa temps també de tallar el cable. De apagar nos aquell senyal que sí feia i fa una televisió pública, de qualitat i en català, o en valencià, que per al cas és el mateix, li pese a qui li pese.

Però avui, i ahir, han passat altres coses que estan relacionades unes més i altres menys, amb aquest cas. Ahir, el Congrés aprovava la llei d’educació, com no, amb els vots en exclusiva del PP, una llei d’educació morta abans de nàixer perquè no és de consens i es tombarà quan canvie el govern, o tal volta abans. Una nova mostra que ells pensen que la majoria absoluta és igual a una dictadura per quatre anys. Però no, senyors, açò no es ni pot ser una dictadura temporal i els ho hem de fer veure. Avui, s’ha trobat el compte número 13 de Bárcenas a Suissa. El 13! per no dir els que tenia a altres paradisos. Eixe Bárcenas que va portar els comptes del PP durant tant de temps! Avui, el govern valencià, segurament conscient del que anava a passar, se n’ha anat a Ibi. Allà a un poble d’Alacant pensant que la marea passaria, però els alacantins estaven ahí per a cridarlos les veritats a la cara. Avui, Ricart, aquell que va raptar, violar, torturar i assasinar a tres xiquetes en un cas que, per cert, encara té molts punts obscurs, eixirà al carrer perquè uns jutges valencians així ho han aprovat. Però RTVV ja no contarà aquesta notícia tan transcendent e important per a tots. Com tampoc contarà —i ací està un altre dels motius de que estos botiflers tingueren tanta pressa— que la pròxima setmana es farà públic el secret de sumari del cas Gürtel. Aquell on estan implicats i bruts fins a la mànega, diversos dirigents de RTVV i del PP. Canal 9 no ho contarà, bé, abans, segurament, tampoc ho haguera contat, però altres ho faran. Ara es temps per a que els valencians ho siguem més que mai. Per a que parlem en valencià, escoltem música en valencià, per a que anem a les tendes i comprem pel·lícules, series… en valencià perquè ens volen callar i no ho aconseguiran, perquè tenim una identitat i una cultura mil·lenària que no ens llevaran encara que ens tallen la llengua u per u.

#RTVV no es tanca. Tenim dignitat i lluitarem pels nostres drets com a ciutadans, com a persones, com a poble, fins el final!

Por: G. Sánchez

BaQT6sYIgAAhR-e

Acerca de Tania©H

Storytelling&Periodista, Antropóloga&Fotógrafa
Esta entrada fue publicada en Artículos y etiquetada , , , , , , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a #RTVV no es tanca. No ens callareu

  1. Pingback: RTVV no es tanca. No ens callareu

Danos tu opinión

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s